Ξεκίνησαν στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους  “The Eye”. Η εταιρεία παραγωγής του The Eye, είναι η  Greenshoot και την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα έχει αναλάβει ως line producer  η Έλενα Πριοβόλου από την Argonauts, εταιρεία παραγωγής με βραβευμένες ταινίες όπως η νέα ταινία «Crimes of the Future» του David Cronenberg, η οποία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.Παραγωγός είναι η Melanie Dicks, βραβευμένη παραγωγός με διεθνή καριέρα και σκηνοθέτης η Daphne Schmon, η οποία  έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα και συγκεκριμένα από τους Καρουσάδες. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Shruti Haasan, διάσημη Ινδή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Με την ευκαιρία της παραγωγής στην Κέρκυρα της ταινίας “The Eye” η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα:

«Βιωσιμότητα και κινηματογράφος. Η κινηματογραφική τέχνη και οι οπτικοακουστικές παραγωγές στην υπηρεσία της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος» 

Κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας η Περιφερειάρχης ΙΝ κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ionian Film Office από τον Μάρτιο του 2021, στην παρουσία του σε διαδικτυακές διεθνείς εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και σε όλα τα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ με φυσική παρουσία μετά τη λήξη της πανδημίας και την εδραίωσή του ως μια νέα υπηρεσία της ΠΙΝ που στοχεύει στην προσέλκυση  αλλά και τη διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών στα Ιόνια Νησιά. Τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας του Film Office με έδρα την Κέρκυρα και αντένες στις υπόλοιπες ΠΕ καθώς στην παγκόσμια οικονομία ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη δυναμική και αναφέρθηκε σε εγχώριες και διεθνείς  παραγωγές που έχει ήδη υποστηρίξει το Ionian Islands Film Office. Ακολούθησε η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ της ΠΙΝ και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Δήμου Β Κέρκυρας αλλά και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Τμήμα Τουρισμού.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι προσκεκλημένοι Melanie Dicks, Διευθύνουσα Σύμβουλος «Fingerprint Content», Παραγωγός «The Eye», Ιδρύτρια και Σύμβουλος «Greenshoot», Jess Hines, Ιδρύτρια «Fingerprint Content», Διευθύντρια Καμπάνιας Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και Paul Evans, Ιδρυτής της «Greenshoot» παρουσίασαν την καινοτομία «βιωσιμότητα στην παραγωγή», μια καμπάνια που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα γυρίσματα της ταινίας The Eye, έχει εφαρμοστεί ήδη σε 26 χώρες σε όλο τον κόσμο και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της δημιουργικής βιομηχανίας στην Ελλάδα ως προς την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην πραγματική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας οπτικοακουστικής παραγωγής και πιο συγκεκριμένα τη μείωση των απορριμμάτων και των εκπομπών άνθρακα.

Στο τρίτο μέρος ο Δρ Ιάκωβος Παναγόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος και διδάσκων στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δρ. Ιωάννη Δεληγιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασε την καινοτομία «Το Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Metaverse (Μετασύμπαν)», την καινοτόμα δράση δημιουργίας ενός εικονικού περιβάλλοντος που θα παρέχει την εμπειρία της λειτουργίας του Ionian Film Office σε συνθήκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, δράση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα. Η ημερίδα έκλεισε με τις ομιλίες «Η επίδραση της δημιουργικής βιομηχανίας στην αειφόρο ανάπτυξη» από τον Δρ. Ναούμ Μυλωνά, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Τουρισμού, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και «Ο κινηματογραφικός Τουρισμός και η ανάπτυξη προορισμών»από τη Δρ. Αλκμήνη Γκρίτζαλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρισμού, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση εδώ: